Har du en dygtig coach?

Udgivet d. 31. marts 2024

Begrebet coaching en bredt anvendt titel, – det er svært at vide om en coach er dygtig.

Hvorfor vælge en ICF accrediteret coach?

Hvis du leder efter en coach, der kan tilbyde dig ekspertise, integritet, engagement og erfaring, så søg efter en coach der er certificeret igennem International Coaching Federation (ICF).

En ICF-certificeret coach er forpligtet til at opretholde høje professionelle standarder og og leve op til ICF’s etisk codeks. Du kan have tillid til, at du arbejder med en professionel, der er dedikeret til din succes og din udvikling.

ICF accreditering

Der er specifikke krav til en ICF-certificering. Coachen skal gennemføre en ICF akkrediteret uddannelse, eksamineres i mestring af ICF’s coaching kernekompetencer og bestå både mundtlig og skriftlig eksamen, som kræver mange timers øvelse og en dyb forståelse af coachingens komplekse dynamik, og sluttelig skal man have praktiseret coaching af klienter.

En ICF certificeret coach kan opnå akkreditering på tre niveauer:
• Associate Certified Coach (ACC) med over 100 timers erfaring,
• Professional Certified Coach (PCC) med over 500 timers erfaring,
• Master Certified Coach (MCC) med over 2500 timers erfaring.

Hvert niveau kræver at coachen mestre sine coaching kompetencer på et endnu dybere og højere niveau.

Gencertificering

En ICF accrediteret coach på ACC, PCC og MCC niveau skal løbende holde sin viden up-to-date, og skal gennemgår gencertificering hvert tredje år for at sikre vedvarende skarphed og kvalitet af sine kompetencer.

Som kompetent ICF accrediteret coach er at blive, forblive og udvikle sig til en endnu bedre coach er en vedvarende og berigende rejse.

ICF Globalt og i EU

ICF er en globalt anerkendt organisation, der har over 55.000 medlemmer på verdensplan, hvoraf 51.000 er certificeret.

Iblandt mange andre coach uddannelser, er ICF en af de ganske få som af EU er godkendt som en godkendt, selvstænding uddannelse.

Min ICF akkreditering

Jeg har nu bestået mundtlig eksamen på PCC niveau, og har en forestående skriftlig eksamen, hvorved jeg opnår ACC akkreditering. Når jeg har samlet praktisk erfaring på mindst 500 timer, kan jeg opnå PCC akkreditering.

SPØRGSMÅL TIL REFLEKTION

  • Hvad mon du har fået øje på om dit dilemma, som en coach kan hjælpe dig med at udforske?
  • Hvad kendetegner en kompetent coach?